Ателие за УСТОЙЧИВА МОДА – ЧАСТ 2

На 3 и 4 юни се проведе двудневно ателие за УСТОЙЧИВА МОДА в административната сграда на ПП „Шуменско плато“. В него взеха участие 15 младежи от Шумен. Тяхната задача беше да изготвят авторски аутфити с помощта на професионалисти в модната сфера.

Времето на обучение се оказа пълноценно, но недостатъчно за участниците. Тоалетите на повечето останаха недовършени, а много от идеите – нереализирани. Затова ателие за УСТОЙЧИВА МОДА отвори врати за втори път, разполагайки се във „Вълшебната къща“. Събитието се проведе на 18-ти юни и отново с помощта на дизайнерката Милена Ботева и Пламена Николова, председател на сдружение „Общество 528“.

На събитието имаха възможност да присъстват както участници от I част, така и всички други, които не са успели да присъстват тогава. Денят беше ползотворен и пълен с много креативни идеи. Младежите изрязваха елементи от ненужните дрехи, съчетаваха цветове и разнообразни материи. Благодарение на модния усет на Милена се създадоха неповторими комбинации, които предстоят да бъдат завършени. Непотребните и нарязани части, които нямат творческо бъдеще, бяха сортирани за пълнеж на декоративни възглавнички.

По време на събитието участниците работиха с въображение и успяха да подготвят уникални декорации, които нашата дизайнерка ще реализира. Изрязваха се сърца, цветя и много апликации, които ще бъдат част от завършените продукти. Всеки, който има желание да ги разгледа, може да присъства на лятната модна фиеста на 24 юни.

Инициативата се осъществи благодарение на фондация „Подобри“ и сдружение „Общество 528“. Дейността е финансирана по програма в рамките на Европейски корпус за солидарност към Център за развитие на човешките ресурси.