Култура и личностно развитие в Шумен

Шумен е град, където възможностите за разгръщане на потенциала не са никак малко.

Средата, която младежите, съвместно с бизнеса и общината създават, предразполага към десетки възможности за личностно развитие и израстване.

Добре е да уточним обаче, че личностното развитие е процес, който, за разлика от много други, трае през целия живот. То не е свързано с едно единствено действие, а е поредица от много и последователни такива. Всяка една малка крачка, която предприемаме, ни прави по-добра версия на самите нас. 

Знаем, че всеки от нас има различни интереси – някои обичат да рисуват, други намират себе си в танца. Трети пък не могат нито да рисуват, нито да танцуват, но искат да се научат. 

Ако и ти искаш да станеш по-добра версия на своето Аз, продължи да четеш.

Сигурни сме, че си чувал за Центъра за подкрепа за личностно развитие ОДК “Анастас Стоянов” Шумен. За повечето шуменци той е познат като ОДК. Там всяко дете или ученик може да получи подкрепа и да развие своите възможности в областта на изкуството, технологиите и науката. 

Без значение дали си на 9 или 99 години, не се колебай и посети Арт студио ”От нота до цвят”. АРТ пространството, с което Шумен се сдоби преди няколко години. Там можеш да откриеш себе си в изкуството – чрез рисуване или музика. 

В следващите редове ще ти представим няколко идеи за развитие в областта на танца. Няма защо да те убеждаваме в това, че танците са изкуство, което обаче се отразява много добре както на нашата психика, така и на нашето физическо здраве. Танцувай! Можеш да се отдадеш на ритъма в Танцова формация “Emotion” ,  Танцова формация “WOW” както и в Dance Club ENCANTO, където да предизвикаш своя латино дух.

Знай също, че вратите на РБ “Стилиян Чилингиров” винаги ще бъдат отворени за теб. Там можеш да намериш книгата, която да ти помогне да избягаш от действителността. 

А ако си изморен и не ти се чете, не забравяй, че ДКТ “Васил Друмев” винаги ще те приюти и ще ти помогне да се пренесеш в света на изкуството. 

Не забравяй, че през топлите месеци АРТ пространството “Младежка сфера” също е добра идея да намериш себе си, защото там се провеждат един от най-шумните и будни събития в града.

Не се страхувай! ПОДОБРИ се!

Не се колебай да се свържеш с нас, ако имаш друга идея за място в Шумен, където да разгърнеш своя личностен потенциал. 

Остави Коментар.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.