Моята ЗЕМЯ – конкурсът, който показа, че Шумен може да бъде зелен

Всеки иска да живее в зелен, красив и подреден град. Будните шуменци – също! Те го показват с поредица от зелени инициативи, с които облагородяват пространствата в Шумен. 

Поредното доказателство, че младежите имат желание да живеят в по-екологична среда е конкурсът “Моята земя”, в който се включиха над 60 млади хора. Чрез рисунки и дигитални плакати младежите на възраст между 7 и 29 г. очертаха екологичните предизвикателства, пред които е изправено обществото на 21. век. Всички те представиха решения на проблемите, свързани с опазването на околната среда, част от които – замърсяването на природата и разделното събиране на отпадъци. Някои проекти бяха свързани и с по-глобални теми като замърсяването на въздуха, почвите и водите. 

Конкурсът се проведе по програма “Европейски корпус за солидарност” като част от инициативата “Шумен под Сферата”.  И беше организиран от фондация “Подобри” в партньорство с Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК „Анастас Стоянов”.

Напомняме, че през август м.г. в Шумен се състоя и младежка  еко работилница, чиито фокус бяха начините за намаляване на употребата на пластмаса в ежедневието ни и концепцията за “нулев отпадък”, която в последно време се превърна не само в част от ежедневието на хората, но и част от политиката на много големи компании.

Не изхвърляй боклука на земята!

Засей цвете в градинката пред блока!

ПОДОБРИ средата, в която живееш!

Остави Коментар.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.