Открихме “станциите за живот”

На 20.05.2022 г. – Международният ден на пчелата, открихме първата от общо три „станции за живот“, част от проекта „Цветове за живот“.

„Цветове за живот“ е проект на фондация „Подобри“. Чрез него се борим срещу неинформираността на обществото относно критичния за оцеляването ни проблем, свързан с намаляването на пчелните популации. „Станциите за живот“ са един от инструментите, които ни помагат в борбата срещу тази дезинформираност.

Какво са “станциите за живот”?

Посещавайки станциите, всеки един от вас може да се запознае с проблема с пчелите. Да научи интересни факти и да разбере как може да помогне в битка за опазването на пчелните популации. Също така, нашите интерактивни табели в реално време показват количеството фини прахови частици. Светлинен сигнал обозначава дали замърсяването на въздуха е в нормата.

Друг интерактивен елемент е фото станцията, представляваща пчелар в реални размери, където всеки може да се снима и да ни отбележи в социалните медии с #СпасиПчелите.

На откриването на станцията ЦДГ „Пчелица” ни представи уникален мини-спектакъл. Той очарова нас и всички наши гости, събрали се на кръглата градинка до Паметника на свободата („Разперко“).

Отвъд Шумен.

Дни по късно – на 23 и 24 май, открихме останалите две „станции за живот“ в градовете Каспичан и Велики Преслав. Надяваме се първите стъпки на “Подобри” извън град Шумен да са отключили нови възможности за партньорства, които да ни помогнат да постигнем мисията си да се преборим за “един по-добър свят с по-добри хора”.

Дано да успеем заедно да опазим „станциите“, а Вие сте добре дошли да ги посетите на следните локации:

  • Шумен – кръглата градинка до Паметник на свободата („Разперко“)
  • Каспичан – до Районното полицейско управление
  • Велики Преслав – пред общината

Ако искате да научите повече за проблема с пчелите и как можете да помогнете в борбата с този проблем, посетете сайта ни https://zapchelite.podobri.org.

Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Остави Коментар.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.