Старт и пауза за проекта „Зелена Академия“

Тази година фондация “Подобри” стартира новия си проект “Зелена академия”, който ще се осъществи в няколко училища на територията на град Шумен и е насочен към ученици от 3, 4, 5 и 6 клас. Учениците ще бъдат ангажирани с проблемите, които произтичат от замърсяването на природата и ще бъдат обучавани как да участват активно в нейното опазване. Обучения и работилници ще бъдат проведени от 15 доброволци към фондация „Подобри“, част от доброволческия екип на ZeroWaste Шумен и доброволци от Общински младежки съвет – Шумен.

Програмата ще бъде проведена на три етапа и всеки взел участие в „Зелена академия“ ще получи сертификат за успешно завършено обучение. По време на академията учениците ще могат да вземат участие в:

  • създаване на  еко кът в класната стая и поставяне на кошчета за разделно събиране
  • провеждане на експеримент за създаване на мини компостер от бутилка
  • облагородяване на горския лабиринт на територията на Природен парк „Шуменско плато“ и др.

Проектът “Зелена академия” е изцяло финансиран от TELUS България, които всяка година спонсорират социално значими проекти, разрешаващи проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда. Проектът „Зелена академия“ на фондация “Подобри”цели да покаже на подрастващите колко ценна е нашата природа и да породи любов и загриженост към нея.

Поради настъпилите затруднения във връзка с COVID-19 старта на “Зелена академия” 2020 ще бъде отложен. За повече информация следете новините на нашата страница.

Leave a Comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.