Старт и пауза за проекта “Зелена Академия”

Тази година фондация “Подобри” стартира новия си проект “Зелена академия”, който ще се осъществи в няколко училища на територията на град Шумен и е насочен към ученици от 3, 4, 5 и 6 клас. Учениците ще бъдат ангажирани с проблемите, които произтичат от замърсяването на природата и ще бъдат обучавани как да участват активно в нейното опазване. Обучения и работилници ще бъдат проведени от 15 доброволци към фондация „Подобри“, част от доброволческия екип на ZeroWaste Шумен и доброволци от Общински младежки съвет – Шумен.

Програмата ще бъде проведена на три етапа и всеки взел участие в „Зелена академия“ ще получи сертификат за успешно завършено обучение. По време на академията учениците ще могат да вземат участие в:

  • създаване на  еко кът в класната стая и поставяне на кошчета за разделно събиране
  • провеждане на експеримент за създаване на мини компостер от бутилка
  • облагородяване на горския лабиринт на територията на Природен парк „Шуменско плато“ и др.

Проектът “Зелена академия” е изцяло финансиран от TELUS България, които всяка година спонсорират социално значими проекти, разрешаващи проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда. Проектът „Зелена академия“ на фондация “Подобри”цели да покаже на подрастващите колко ценна е нашата природа и да породи любов и загриженост към нея.

Поради настъпилите затруднения във връзка с COVID-19 старта на “Зелена академия” 2020 ще бъде отложен. За повече информация следете новините на нашата страница.

Остави Коментар.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.