Тренинг курс в Лиепая през погледа на Евридика

Евридика участва в проект по програмата “Еразъм+” на тема “What the f*** is Youth Work”, който се проведе в Сарайки, Латвия през 2022 г.

“Еразъм+” е програма на ЕС, която дава възможност на младите хора да се обучават, докато пътуват из Европа.

“Еразъм програмата ми показа един нов хоризонт!”

1. Какво те впечатли най-много в самото място?

“Природата – изключително спокойно и красиво място, което беше далеч от градския шум.”

2. Какво ново научи по време на проекта?

Интересни факти за младежките дейности в различни европейски страни. По какъв начин се реализира определен проект и кое вълнува младите хора. Общи и различни проблеми в различните държави и градове. Беше наистина интересна тема, представена чрез различни неформални методи, с  някои, от които не  бях запозната. Научих нови и интересни неща за страни като Латвия, Литва, Грузия.

3. Как ще помогнат придобитите умения за твоето развитие?

“Да бъда по-осъзнат човек – да мога да оценя реално къде съм, какво знам и върху какво трябва да работя повече. Моето развитие би повлияло и на хората около мен (надявам се в положителен аспект).

4. Кой беше първият ти Еразъм проект, в който участва?

За първи път участвах по Еразъм програма с цел обучение през 2015 г. в гр. Бидгошч, Полша.

5. На кого би препоръчал тази програма?

“На всеки, който обича да пътува, да се запознава с нови хора и култури, да учи нови неща и да участва в предизвикателства. На тези, които се колебаят дали да вземат участие в тази европейска програма, бих казала да не изпускат този шанс.

6. Какво послание ще оставиш на тези, които искат да пътуват ?

“Не спирайте да търсите, вдъхновявайте се, но не забравяйте от къде сте тръгнали. Върнете се и вдъхновете хората около вас. Покажете и разкажете това, което сте научили и видели. И не забравяйте да бъдете благодарни за възможността, че сте осъществили всяко едно от пътуванията си.”