Able-Mentor-Finalists

Финал на втори сезон AbleMentor

На 01.02 беше проведен финалния етап на кариерния форум Able Mentor, който беше организиран от Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE) и координиран за гр. Шумен от Фондация „Подобри“ съвместно с Общински младежки съвет. Програмата, която даде шанс на 20 ученици да се срещнат с професионалисти от избраната им сфера на работа, стартира на 02.11.2019. Сформираните екипи от ученици и ментори работиха заедно през следващите три месеца и представиха разработени идеи за проекти в следните три направления:
– Кариерно ориентиране
– Социални проекти
– Бизнес идеи

Втория сезон на програмата в гр. Шумен предостави множество креативни идеи, които бяха представени като презентации пред всички екипи и организатори. Гост на събитието на Able Mentor беше и заместник кмета по образование и култура – Найден Косев. Кариерният форум отличи три от проектите като най-добри и спечелилите получават възможността да участват в ежегодното обучение, организирано от ABLE.

Able-Mentor-Finalists

– Първият спечелил проект беше в направление кариерно ориентиране на Виктория Георгиева и Радослава Георгиева. Виктория работи по проект за разработване на концепция за частно училище, а нейният ментор – Радослава е преподавателка в начално училище в София.

Юриета Ивелинова и Антоний Димов, журналист в радио Шумен,  представиха своя проект в направление кариерно ориентиране за литературни работилници “Алюзии – места и думи” и станаха втория печеливш екип.

– Третият спечелил проект беше този на Любослава Маринова и Ивана Бобойчева. Ивана е актриса в Куклен Театър Стара Загора и с нейна помощ, Любослава изготви проекта си за театрално изкуство в направление кариерно ориентиране.