Облагородяване на дендрологичната пътека

На 10.04.2022г. проведохме финалното събитие по проект „Зелена академия“ – облагородяване на дендрологичната пътека на ПП „Шуменско плато”. В 10:00 часа се събрахме пред градския Зоо кът. Там нашите приятели от дирекцията на ПП „Шуменско плато“ ни разказаха повече за пътеката, за различните видове дървета, които можем да открием на нея и как да ги различаваме.

Веднага след това пристъпихме към работа – тръгнахме по дендрологичната пътека, където с помощта на доброволците от Общински младежки съвет Шумен поставихме 25 информационни табели. Част от табелите бяха изготвени с помощта на учениците по графичен дизайн на СУ „Панайот Волов“. Те се отличават със страхотен дизайн и са оборудвани с QR кодове, които отвеждат до сайтове с информация за съответния дървесен вид.

Също така почистихме пътеката, събирайки голямо количество отпадъци. Преместихме падналите клони и така я подготвихме за огромния брой посетители, които тя очаква през идните пролетни и летни месеци.

Една чудесна разходка съчетана с облагородяване на дендрологичната пътека. Какъв красив завършек на проект „Зелена академия“. Ако искате сами да се уверите в добре свършената ни работа, може да го направите през идния слънчев уикенд. И не забравяйте да почистите след себе си!

„Зелена академия“ се осъществява по инициатива на фондация „Подобри“ и е изцяло финансиранa от TELUS International Bulgaria.