Приключи кампанията ReBox – “Рециклирай умно”

Нестандартното състезание, което започна на Деня на рециклирането (18ти март) в Шумен, официално приключи в края на тази учебна година. Умните контейнери ReBox, които бяха поставени в три шуменски училища, имаха за цел да подтикнат най-малките ученици към по-честото рециклиране на пластмасови и алуминиеви отпадъци. Форматът на кампанията като състезание въодушеви всички участници да се включат активно в акцията и да допринесат за училището си чрез разделното изхвърляне. 

Да припомним: училището победител в надпреварата получава голямата награда – пейка, а всички събрани от учениците средства остават като награда за училищата и могат да бъдат вложени в избрана от тях еко кауза. 

Три месеца по-късно резултатът от този екперимент вече е на лице! За да бъде честно спрямо различния брой ученици в трите училища, беше изчислен средния брой присъстващи ученици във всяко училище през периода на инициативата. Първо място в състезанието ни по рециклиране зае СУ “Панайот Волов” – с коеф.  480 гр. събрани от 1 ученик, след това се нареждат ОУ “Петър Берон” – с коеф. 390 гр. събрани от 1 ученик и СУ “Сава Доброплодни” – с коеф. 270 гр. събрани от 1 ученик.