Международен ден на младежта

На 12 и 13 август Общински младежки съвет – Шумен организира празнична уикенд програма по случай Международния ден на младежта. Събитията ще се проведат в парка около Младежка сфера. Входът за зрители е свободен. Програмата ще започне в събота, 12 август, от 19:00 часа с латино парти с участието на танцьори от Денс клуб „Енканто“ – Шумен. Те ще представят атрактивна хореография и ще покажат основни стъпки на латиноамерикански танци. В празника могат да се включат всички, които желаят да научат танцовите стъпки на салса, бачата и ча-ча. От 21:30 часа ще се състои прожекция на филма „Да се изгубиш нарочно“ на влогъра Крис Захариев.

Неделя, 13 август, е вторият ден от младежката празнична програма. Тя ще започне от 18:00 часа с изложение на неправителствените организации, които работят с млади хора в Шумен. Всяка от тях ще представи дейността си в кратка презентация и ще разположи щанд с рекламни материали за всеки, който желае да се запознае в детайли с работата им. В 19:00 часа ще се проведе среща-разговор с младежкия представител към ООН – Цветелина Гарелова, мандат 2022-2023 г., която ще сподели своя опит като младежки делегат и ще разкаже за работата си.

Вечерта ще завърши с концертна част и специалното участие на младите изпълнители Мила Роберт и Тино. Преди да се качат на сцената, в 21:00 часа ще се включат млади артисти от Шумен, които ще изнесат подгряващата програма с музикални изпълнения.

Празничната програма по случай Международния ден на младежта се организира от Общинския младежки съвет в Шумен и се осъществяват с подкрепата на Община Шумен. Съорганизатори на събитията са фондация „Подобри“, фондация „Гален Темелков“ и „Младежка сфера“.