Тренинг курс в Лиепая през погледа на Борис

Борис участва в проект по програмата “Еразъм+” на тема “What the f*** is Youth Work”, който се проведе в Сарайки, Латвия през 2022 г.

“Еразъм+” е програма на ЕС, която дава възможност на младите хора да се обучават, докато пътуват из Европа.

“Еразъм е едно от най-стойностните и добри обучения, които получих в рамките на последните три години!”

1. Какво те впечатли най-много в самото място?

“Мястото беше прекрасно, времето – чудесно, а условията бяха с грижа за участниците и техните нужди.”

2. Какво ново научи по време на проекта?

“Новите неща, които научих са как да се създават тренинг практики, които да са достъпни за всички участници в групата. Как да направим тренировъчната среда сигурна и безопасна, как да я напълним с доверие и как да създаваме от проблемите възможности заедно с участниците, стъпвайки на общи правила, ценности и разбиране.”

3. Как ще помогнат придобитите умения за твоето развитие?

“Еразъм е едно от най-стойностните и добри обучения, които получих в рамките на последните три години! Не само заради участниците и тяхната енергия, а и защото уменията на фасилитаторите и на лекторите бяха абсолютно от най-високо ниво! Средата беше създадена с доверие и грижа! Нашата група успя да развие максималния потенциал, за да научим изключително ценни умения, да натрупаме знания и да ги превърнем в поведение, което да остане с нас за цял живот!”

4. На кого би препоръчал тази програма?

“На всеки, който желае да развива и надгражда своите умения.”

5. Какво послание ще оставиш на тези, които искат да пътуват ?

“Еразъм програмата е истинска лидерска програма с грижа за общото европейско семейство и развиване на общностите в него, което е и може би най-стойностната част от проекта!”