Историята на Дея

Програмата “Employ my abilities” за мен беше едно наистина изключително преживяване. Това е първият младежки обмен, в който участвам, но със сигурност няма да е последният. Аз лично доскоро не бях запозната с възможностите, предоставяни от Erasmus +, докато не разбрах от приятели, на които съм страшно благодарна сега. Определено възнамерявам да участвам в още такива проекти и за в бъдеще.

Ползите от един младежки обмен се разгръщат в най-различни направления. От една страна работата по конкретната тема на проекта ми помогна да развия компетенции от огромно значение в професионален план. Като методите на обучение бяха много интерактивни и интересни – учебният процес включваше разнообразни практически занимания, в които ние самите имахме активна роля и обменяхме помежду си собствения си опит и знания. Но проектът не се свежда единствено до това. Той представлява едно приключение и предизвикателство към самия себе си, което допринася за личностното развитие на човек и му помага да израсне. Пътуването, опознаването на нови места, срещането на нови хора, научаването за нови култури, страни, начини на живот и мислене, общуването на чужди езици, животът в интернационална обстановка – всичко това е възможност човек да излезе от зоната си на комфорт, да разшири хоризонтите си, да открие и опознае себе си, което е много ценно, и в същото време вълнуващо.

Любимата ми част от програмата бяха хората. Участниците бяха мотивирани и амбициозни млади хора, които притежаваха желанието да работят върху себе си и да се развиват. Това, което най-много ме изненада е колко бързо от група непознати се превърнахме в сплотен екип, в който всеки се чувстваше включен и можеше да се изразява свободно. Смея да твърдя, че завързах много близки приятелства, все още поддържам връзка с останалите участници, а с някои хора вече имаме планове да се видим отново. Бих препоръчала на всеки да се възползва от възможността да вземе участие в такава обменна програма поне веднъж -със сигурност няма да съжалява, по-вероятно е да се влюби в преживяването.

[vlt_social_share]

Leave a Comment.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

About

Shall replenish. Tree doesn’t face. There which creepeth multiply fish unto of Seed. Behold made two Rule divided. Fruit form.