АРТ Тунел Шумен

Накратко за идеята.

Желанието ни да подобряваме градската среда, всеки ден ни подтиква да създаваме нови и все по-значими проекти. Един от тези проекти е „АРТ Тунел Шумен“ – иновативно пространство за изложби. Той ще представлява тунел-подобна мобилна конструкция, която ще бъде достъпна за безплатно използване от голям кръг артисти, школи, училища или други организации. С този проект искаме да създадем една отворена галерия, която ще дава поле за изява на творци на различни изкуства – модерни, изящни, стрийт арт и други. Проектът ни е главно насочен към младите хора или по-точно не-утвърдените артисти. Такива, които нямат възможност да поемат разходите по наемане на зала в галерия или сами да организират своя изложба, която да ги покаже пред света.

Защо?

Нуждата от свободно пространство за експозиции в града ни се засилва все повече с всяка изминала година. Стандартните пространства за излагане на изкуство са държавни и частни институции (музеи, галерии и т.н). Това ограничава творците особено тези, които нямат възможност да наемат подобно пространство.

Все повече млади артисти се развиват в сферата на изкуството, а техните творби остават затворени между четири стени. Ние вярваме в нуждата от тяхната социализация и контакт с по-широка публика.

Чрез нашия проект желаем да предоставим свобода на всеки артист, който желае да се изяви пред широка аудитория, без ограничения. АРТ Тунел Шумен ще изпълнява ролята на изложбена зала, пригодена за нуждите на всеки творец.

През изминалите месеци доказахме нуждата от такова арт пространство, като организирахме осем изложби на нашата инсталация пред Младежки Дом – Шумен. По този начин успяхме да достигнем до огромен брой хора, чрез изкуството на младите артисти.

Как да ни подкрепите?

Ако и вие вярвате в „АРТ Тунел Шумен“ и неговото бъдеще, може да разберете повече за проекта на https://art-tunel.podobri.org или да ни подкрепите с DMS на номер 17 777 с текст ART.

Може да ни подкрепите и с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal на https://dmsbg.com/21209/dari-za-art-tunel-shumen/

Или чрез превод на:

Получател: Сдружение Български дарителски форум

Банка: Обединена Българска Банка

IBAN: BG06 UBBS80 0210 2607 2940

BIC UBBSBGSF